Parkyoga

Parkyoga

Lichaam en geest werken als één geheel en beïnvloeden elkaar over en weer. Yoga brengt het lichamelijke denken tot rust. Meestal bereik je dat door middel van oefeningen, binnen, op een matje. Maar het kan ook anders: buiten in de frisse lucht en een groene omgeving: Parkyoga.

 

Parkyoga brengt dus, net als de yogalessen binnen, lichaam en geest tot rust. Maar, meer nog dan bij reguliere lessen, geeft het ook verkwikking.

 

In de zomer is parkyogales eigenlijk gelijk aan de hatha yoga die we in de studio beoefenen. Je neemt je matje mee naar het park, we zoeken een fijn plekje en starten met de les. 

 

In de winter zou dat te koud zijn. Dan maken we een wandeling door het park, waarbij we een aantal keer stoppen om yoga te doen. We gaan dan niet zitten of liggen, doen alleen staande oefeningen. Deze yoga bevat elementen van Dru yoga, Vinyasa, Hatha en Qi gong. Het is dan dus wat meer dynamisch.

 

Het buiten bewegen heeft veel voordelen: zo versterkt het je immuunsysteem, bevordert het de serotonine opname en vitamine d aanmaak, kan het helpen om je humeur te verbeteren en vaak slaap je 's nachts beter na een uurtje buiten gesport te hebben.

 

Lijkt het je wat? Je bent welkom om het een keer uit te proberen.

Adres:

Yogastudio Sterrenburg

Blaauwweg 34

Dordrecht

 

Contact

Telefoon:

06-37302948

E-mail:

info@yogasterrenburg.nl