Workshops

Bij Yoga Sterrenburg worden regelmatig workshops aangeboden. De komende workshops zijn:

 

Yoga Nidra 11 januari

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’. Tijdens deze workshop zullen we beginnen met een aantal rustige yoga oefeningen, maar verreweg het grootste gedeelte van de les zal ingenomen worden door savasana, de eindontspanning. Het is de bedoeling dat je tijdens de savasana een stadium bereikt tussen waken en slapen. Als je deze staat van zijn bereikt, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als uit je hoofd weg. Tijdens een yoga Nidra sessie leidt ik je door de verschillende fases van de oefening heen. Je gaat je volledig ontspannen en hoeft dan niks actiefs meer te doen.

Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook tot doel om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress en zo uiteindelijk te komen tot samadhi. 

 

Partner yoga 8 februari

Bij Partner Yoga voer je de verschillende Yoga oefeningen of houdingen gezamenlijk met je partner uit. De partner kan  iemand zijn waar je goed mee op kunt schieten, of die je graag beter zou willen leren kennen. Je gaat houdingen uitvoeren waarbij je elkaar ondersteunt, of houdingen waarin je elkaar op verschillende manieren versterkt. Je helpt elkaar bijvoorbeeld om nog meer uit een houding te kunnen halen.

Voor deze cursus geef je je samen met een partner op.

 

Restorative yoga 14 maart

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’. Hiermee wordt bedoeld dat je met deze yoga het zelfherstellende vermogen van je lichaam aanspreekt. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van fysieke of geestelijke overbelasting. Je lichaam kan veel meer dan je denkt, alleen moet je het wel de rust en oefening geven die het nodig heeft.

Door middel van aanraking, massage en ondersteuning zal ik proberen om je dieper in een houding te laten komen.

 

De workshops duren ongeveer 1,5 uur. Dat is inclusief een kopje thee aan het einde van de les.Een workshop kost €15,00. Cursisten van Yoga Sterrenburg krijgen korting en betalen €12,50.