Yoga na de zwangerschap

yoga na de zwangerschap

 

        Deze yoga wordt ook wel postnatale yoga of postpartum yoga genoemd

Een yogacursus voor de eerste periode na de zwangerschap en de bevalling oftewel een cursus voor het vierde trimester.

 

Voor deze periode is vaak veel minder aandacht dan voor de zwangerschap en de bevalling. Terwijl deze periode soms zó overweldigend kan zijn.

 

Voor de periode van zwanger zijn, bevallen en de eerste weken na de bevalling is veel aandacht. Die periode is voor jou nu voorbij. En hoe gaat het nu met je? Red je het allemaal een beetje? Ben je al weer aan het werk? Lukt het je een beetje om moeder, collega, vriendin, partner etc. te zijn?

Het eerste jaar met een baby'tje kan heel mooi zijn, maar soms ook best pittig. Je wilt misschien snel weer terug naar normaal: Je eigen lichaam weer terug, weer de dingen doen die je voor de bevalling ondernam, alle ballen hoog houden. Maar nu is er je kindje, waar je druk mee kunt zijn en waar je constant verantwoordelijk voor bent. Voor veel vrouwen is het eerste jaar met een baby een zoektocht naar een nieuwe balans. Rust en zelfzorg schieten er dan nog wel eens bij in.

'Yoga na de zwangerschap' is een cursus voor jou. Zes keer een momentje voor jezelf. In deze cursus ga je je lichaam voelen zoals het nu is, je gaat de buik- en bekkenbodemspieren weer vinden en langzaamaan trainen. Er is ook veel aandacht voor mindfulness en ontspanning. Ik hoop je te helpen bij het vinden van die nieuwe balans en je iets mee te geven waar je de rest van je leven iets aan kunt hebben: zelfzorg.

 

De cursus bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven op de maandagavond van 18.30 uur tot 19.45 uur. Dit is een les voor jou, zonder je baby. Het eerste uur bestaat uit yoga. Tijdens de laatste 15 minuten drinken we een kopje thee en is er ruimte voor uitwisseling en informatie.

 

Je kunt meedoen vanaf 6 weken na je bevalling tot ongeveer een jaar daarna.

 

De cursus kost €95. 

 

Op dit moment staat er nog geen cursus Yoga na de Zwangerschap gepland. Laat het weten als je geïnteresseerd bent. Dan houd ik je op de hoogte.

 

Contact

Adres:

Yogastudio Sterrenburg

Blaauwweg 34

Dordrecht

 

Telefoon:

06-37302948

E-mail:

info@yogasterrenburg.nl